Historiaa

Kylmästi Paras Oy

Kylmästi Paras Oy on fuusioitunut Esa Kuokka Oy:n tukevalle kivijalalle. Esa Kuokan jäätyä eläkkeelle ansiokkaan yrittäjäuran jälkeen päätettiin yritys nimetä kaikkien tunteman sloganin ”Kylmästi Paras” mukaisesti. 1.1.2021 alkaen yritys on kantanut nimeä Kylmästi Paras Oy.

Kylmästi Paras Palvelu Oy – koulutusosaamista ja resurssien hallinnointia

Toukokuusta 2022 yrityksen rinnalle perustettiin uusi yritys Kylmästi Paras Palvelu Oy, jonka avulla tehostetaan ja varmistetaan koko Kylmästi Paras toimintaketjun resurssien saatavuus ja osaaminen.

Esa Kuokka Oy – Tukkujakelusta elintarvikelogistiikan palvelukonsepteihin

Esa Kuokka Oy on perustettu vuonna 1993. Yhtiö perustettiin vanhan Oy Albert Norrgård Ab:n kivijalalle. Toimintaa lähdettiin kuitenkin heti jalostamaan ns. tukkujakelusta HoReCa-jakelun suuntaan. Toiminta-ajatuksena oli aluksi maanlaajuinen pakastejakelu. Myöhemmin toimintaa laajennettiin myös viileäjakeluun.

Alusta asti johtavana periaatteena on ollut voimakas verkostoituminen.

Esa Kuokka Oy teki yhdessä maakuntien aluejakelijoiden kanssa ohuille tavaravirroille tiheän jakeluverkoston. Tuolloin tämäntapainen toiminta oli edistyksellistä ja sille oli selvä tilaus.

Vuosi 2008 oli käänteentekevä. Silloin kuljetusvälitysliike Esa Kuokka Oy:stä tuli kuljetusliike. Henkilökunnan määrä kasvoi ja yhtiölle tuli kuljetusliiketoiminnan oston myötä omaa kalustoa.

Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen vuoden 2010 alussa toi koko elintarviketoimialalle uusia haasteita – ja mahdollisuuksia. Näihin mahdollisuuksiin Esa Kuokka Oy tarttui. Yritys lähti määrätietoisesti ja kokonaisvaltaisesti kehittämään liiketoimintaansa, organisaatiotaan ja teknologiaa.

Vuonna 2018 yritys siirtyi uuteen omistukseen, lue lisää täältä

2019 yhtiön toiminta laajentui entisestään, kun yritys osti Postin elintarvikeliiketoiminnot.

Vuodenvaihteessa 2020-2021 Esa Kuokka Oy:sta tuli Kylmästi Paras Oy, kun yritys sulautui emoyhtiöönsä.