Esa Kuokka Oy uuteen omistukseen – perheyhtiölle jatkaja yhtiön sisältä

Esa Kuokka Oy:n omistus siirtyy Jani Närhelle ja Juuri Partners Oy:lle. Juuri Partnersin tarjoaman ratkaisun myötä perheyritykselle löytyi jatkaja lähes perhepiiristä, yrityksen johdossa pitkään työskennelleestä uudesta yrittäjästä.

Esa Kuokka Oy on lämpötilahallittuihin kuljetuksiin erikoistunut valtakunnallinen logistiikkayhtiö, joka on rakentanut elintarvikelogistiikkaan korkeaan laatuun ja teknologiaan perustuvia palvelukonsepteja. Yhtiö toimii myös DB Schenkerin jakelupartnerina Suomessa.

”Esa Kuokka Oy on erinomainen esimerkki arvojensa mukaan elävästä ja ajassa kiinni olevasta vastuullisesta perheyrityksestä. On hienoa, että voimme mahdollistaa toiminnalle vakaan jatkon tilanteessa, jossa jatkajaa ei löydy perheen sisältä”, sanoo partneri Tapani Varjas Juuri Partners Oy:stä.

”Rahoituksen lisäksi Juuri Partners verkostoineen tuo arvokasta strategista näkemystä ja resursseja liiketoimintamme kehittämiseen”, Esa Kuokka Oy:n toimitusjohtaja Jani Närhi toteaa.

Digitaalisuus, vastuullisuus ja asiakaskokemus keskiössä

Suomalaisille elintarviketoimijoille kokonaisvaltaista lämpötilahallittua logistiikkapalvelua tuottavan Esa Kuokka Oy:n asiakaskunta ulottuu aina kaupan suurista keskusliikkeistä HoReCa-alan pienimpiin toimijoihin. Digitaalisuus, ympäristöarvot ja asiakaskokemus ovat keskeisissä rooleissa toiminnan kehittämisessä.

”Meille on tärkeää, että voimme vastata kaiken kokoisten toimijoiden palvelutarpeisiin, ja tarjota esimerkiksi pienille tuottaja-asiakkaille valtakunnallisen ja kustannustehokkaan jakeluverkoston”, Jani Närhi linjaa.

”Lämpötilahallitut kuljetukset ovat osaamista vaativa taitolaji. Digitaalisen tilaus-toimitusketjun avulla pystytään tuottamaan läpinäkyvää ja reaaliaikaista tietoa kuljetuksen laatu- ja kustannusparametreistä, ja optimoimaan esimerkiksi reititys mahdollisimman tarkasti. Jatkossa tiedolla johtaminen korostuu entistä enemmän.”

Ympäristöarvoihin vahvasti sitoutuneella yhtiöllä on ISO 14001 -ympäristöjärjestelmäsertifikaatti, ja vastuullisuuden strateginen merkitys kasvaa yhtiön toiminnassa edelleen. Yhtiön ajokaluston keskimääräinen euro-päästöluokka on Euro 5.5 toimialan keskimääräisen euro-päästöluokan ollessa Euro 3.6. Päästöjä pyritään minimoimaan myös muun muassa tarkalla reittisuunnittelulla ja ajoseurannalla.

Lisätietoja:
Jani Närhi, toimitusjohtaja, Esa Kuokka Oy, puh. 041 546 0088, jani.narhi@esakuokka.fi
Tapani Varjas, partner, Juuri Partners Oy, puh. 040 555 5758, tapani.varjas@juuripartners.fi

Takaisin edelliselle sivulle